Ochrona danych osobowych na podstawie RODO

Ochrona danych osobowych na podstawie RODO

76.00

Udostępnij produkt

Publikacja zawiera omówienie praktycznych zagadnień prawnych związanych z ochroną danych osobowych po wejściu w życie z dniem 25.05.2018 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).

W opracowaniu autor przedstawił m.in. następujące kwestie:

zasady przetwarzania danych osobowych i ich uszczegółowienie w RODO;
rejestr czynności przetwarzania – znaczenie, sposób utworzenia i prowadzenia oraz zasady sprawowania nadzoru;
nowe uprawnienia osób fizycznych, których dane osobowe są przetwarzane;
przekazywanie danych osobowych do państwa trzeciego;
nadzór administracyjny nad przetwarzaniem danych osobowych.

Adresaci:
Książka jest skierowana do przedsiębiorców, doradców prawnych w obszarze ochrony danych osobowych, pracowników organów administracji publicznej i organów regulacyjnych, w tym UKE, GIODO, UOKiK. Będzie również stanowić cenne źródło informacji dla sędziów sądów administracyjnych i powszechnych rozpatrujących sprawy z omawianego zakresu.

Informacje dodatkowe

Autor

Wydawca

Format

Issue ID

DL-ebwm

ISBN 978-83-8124-678-1
Strony 344
Rok wydania 2018

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Ochrona danych osobowych na podstawie RODO”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.